Ξεκίνησαν υπό την νέα  ηγεσία του κ. Α.  Ρουτζάκη  από την Γενική Περιφερειακή Αστυνομική Διεύθυνση Κρήτης οι έλεγχοι  όσον αφορά την ηλεκτρονική  σήμανση (τσιπ) και καταγραφή των ιδιόκτητων σκύλων και γατών αλλά και τις συνθήκες διαβίωσης των ζώων συντροφιάς .
 
Μετά την  συνάντηση που είχαμε μαζί του στις αρχές Σεπτεμβρίου
δηλώσαμε, και δεν διαψευστήκαμε, την πεποίθησή μας , ότι υπό την ηγεσία του και χωρίς να χρειάζεται να πιέζουν συνεχώς οι φιλοζωικοί φορείς θα ξεκινούσαν με πρωτοβουλία της ΕΛ.ΑΣ  έλεγχοι για την ηλεκτρονική σήμανση καθώς και  σχηματισμοί δικογραφιών για παθητική κακοποίηση αυτεπαγγέλτως  χωρίς δηλαδή την παρέμβαση των πολιτών.Στην συνάντηση αυτή ζητήσαμε να εκδίδεται Δελτίο Τύπου για την ενημέρωση των πολιτών
Έτσι πριν λίγες ημέρες η Αστυνομική Διεύθυνση Ρεθύμνου
.

προέβη αυτεπαγγέλτως σε συλλήψεις και βεβαιώσεις προστίμων για παραβάσεις της νομοθεσίας για τα ζώα , οι οποίες και θα συνεχιστούν.

Σύμφωνα δε με τις πληροφορίες μας ξεκινούν άμεσα εκτεταμένοι έλεγχοι   και στους άλλους νομούς .
 
Ευελπιστούμε ότι οι έλεγχοι θα συνεχιστούν με αμείωτο ρυθμό με σκοπό την αλλαγή του τοπίου στο νησί μας Θέλουμε και δημόσια να συγχαρούμε τον κ. Γενικό αλλά και να του υπενθυμίσουμε την υπόσχεσή του για μια σημαντική πιλοτική πρωτοβουλία σε επίπεδο Κρήτης στην οποία αναφέρθηκε κατά την ως άνω  συνάντησή μας .
 
Πανελλαδική Φιλοζωική Περιβαλλοντική Ομοσπονδία