Το Φεβρουάριο ειδοποιηθήκαμε για έναν πυροβολημένο σκύλο στην Ανώπολη Σφακίων.Με μέριμνα του αστυνομικού τμήματος ο σκυλάκος μεταφέρθηκε στα Χανιά για κτηνιατρικη περίθαλψη,αφού η οικογένειά του δε μπορούσε να αναλάβει το οικονομικό κόστος,αλλά ούτε και την περίθαλψη.

Οι μέρες πέρασαν,η ζωή του κινδύνεψε αρκετές φορές αφού το τραύμα ήταν πολύ μεγάλο,καθώς είχε πυροβοληθεί εξ’επαφής και οι μολύνσεις ήταν αναπόφευκτες.

Για δύο περίπου μήνες,τα μέλη μας τον μετέφεραν καθημερινά στο κτηνιατρείο Καμπουράκη-Βαλυράκη για αλλαγές,αφαίρεση νεκρών ιστών και ανάπλαση δέρματος,ενώ υποβλήθηκε σε τρία χειρουργεία.

Ο Μίρο όμως ήθελε να ζήσει και το σύμπαν συνομώτησε σε αυτό.

.

Αρχικά βρέθηκε η πολυπόθητη φιλοξενία για όλο το διάστημα που χρειαζόταν κτηνιατρική περίθαλψη στα Χανιά,αφού τα μέλη μας ήδη φιλοξενούν πολλά ζώα και ο Μίρο ήταν ευάλωτος στα μικρόβια και χρειαζόταν ηρεμία.Η Σοφία άνοιξε το σπίτι της,ανοίγοντας και το παράθυρο της δεύτερης ευκαιρίας για το Μίρο…

Επειδή είναι νεαρός,μόλις ενός έτους,ο οργανισμός του άντεξε στις πολύ ισχυρές αντιβιώσεις και δεν προκλήθηκαν βλάβες σε ζωτικά όργανα.

Και τέλος ο Μίρο…

Ένα πλάσμα με πολύ όρεξη για ζωή που υπέμενε στωικά την επίπονη πολύμηνη θεραπεία….

Η θεραπεία του Μίρο μας κόστισε περίπου 2000 ευρώ που δεν έχουμε αποπληρώσει ακόμα αλλά το αποτέλεσμα δικαίωσε τους κόπους όλων όσων συμμετείχαν στη σωτηρία του.

Σήμερα ο Μίρο φιλοξενείται από μέλος μας,είναι ένας χαρούμενος μεγαλοκούταβος 16 κιλών,ημίαιμο λαμπραντόρ και αναζητάει τη δική του οικογένεια,μακριά από όπλα και φασαρίες,αφού το μόνο που θέλει και απολαμβάνει είναι οι βόλτες και τα χάδια.

Λατρεύει να παίζει με μπαλάκια,έχει ιδιαίτερη αδυναμία στα παιδιά και είναι αληθινός τζέντλεμαν,αφού δεν παραλείπει την απαραίτητη χειραψία,μόλις σε γνωρίσει.

Όποιος ενδιαφέρεται να υιοθετήσει το Μίρο να επικοινωνήσει στο τηλέφωνο 6972020996 απογευματινές ώρες,ώστε η περιπέτειά του να αποκτήσει το καλύτερο τέλος.

Όποιος θέλει να βοηθήσει να αποπληρωθούν τα έξοδα μπορεί να καταθέσει χρήματα με την αιτιολογία Μίρο στον ακόλουθο λογαριασμό:

Εθνική Τράπεζα IBAN: GR8001104950000049529605328 SWIFT: ETHNGRAA δικαιούχος: “η προστασία των ζώων”

e-mail paypal: info@animalscare.gr

Διαβάστε επίσης:

Άγριος πυροβολισμός σκύλου στην Ανώπολη Σφακίων

 

Έφη Τσεκμέζογλου-Σύλλογος “η προστασία των ζώων”