Μετά από πληροφορίες για παράνομη αιχμαλωσία με παγίδες 40 ωδικών πτηνών (καρδερίνες),αστυνομικοί του ΑΤ Κισσάμου,αφού τις αξιοποίησαν και διενέργησαν έλεγχο για την εξακρίβωση της καταγγελίας, συνέλαβαν εχθές 22/7,το δράστη και προχώρησαν στην κατάσχεση των πτηνών.

Όπως μας ενημέρωσε ο κος Χατζής.Διοικητής του τμήματος που ολοκλήρωσε την έρευνα,ο δράστης φυλάκιζε κατ’ εξακολούθηση ,με παράνομες παγίδες τις καρδερίνες,τις στοίβαζε σε δύο αυτοσχέδια κλουβιά και τις πουλούσε στην Αθήνα.

Στη συγκεκριμένη περίπτωση,ο δράστης επιχείρησε να αποστείλει παράνομα τα πτηνά,σε άγνωστο παραλήπτη στην Αθήνα,μέσω μεταφορικής εταιρίας,αλλά δεν τα κατάφερε αφού συνελήφθη.

Οι συνθήκες  της μεταφοράς ήταν τόσο ακατάλληλες που είναι άγνωστο,πόσες καρδερίνες τελικά θα κατάφερναν να επιβιώσουν και να φτάσουν στο νέο τους προορισμό.

Ενημερώθηκε η Διεύθυνση Δασών Χανίων και υπάλληλοι παρέλαβαν τα ωδικά πτηνά,όπου και τα απελευθέρωσαν στο φυσικό τους περιβάλλον,εκεί όπου ανήκουν.

Σχηματίστηκε δικογραφία για παράνομη αιχμαλωσία και παράνομη πώληση και ο δράστης οδηγήθηκε στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Χανίων.

Για άλλη μια φορά ο Διοικητής του ΑΤ Κισσάμου,αξιοποίησε τις πληροφορίες και ενήργησε με άψογο επαγγελματισμό.

Δείτε την απελευθέρωση των καρδερίνων