Σειρά επαφών είχε η Ομοσπονδία μας με τις Αστυνομικές Διευθύνσεις των 3 νομών της Κρήτης την περασμένη βδομάδα και ειδικότερα με όλους τους Διοικητές των αστυνομικών τμημάτων του κάθε νομού και βεβαίως με τους Αστυνομικούς Διευθυντές των νομών.

Οι συναντήσεις αυτές έλαβαν χώρα μετά από αίτημά μας προς τον Γενικό Περιφερειακό Αστυνομικό Διευθυντή Κρήτης κ. Κ. Λαγουδάκη, ο οποίος και το έκανε δεκτό

Η συνάντηση του νομού Ηρακλείου έγινε παρουσία του Εισαγγελέα Πρωτοδικείου Ηρακλείου κ Ε. Θεοφανίδη, του οποίου η παρέμβαση και συμβολή ήταν καθοριστική και καταλυτική.
Άμεσα αναμένεται να προγραμματιστεί και η αντίστοιχη του νομού Χανίων.

.

.

Τα θέματα που απασχόλησαν τις συνεδριάσεις αυτές ήταν

α.Η αναγκαιότητα και ο κομβικός ρόλος των αστυνομικών στον περιορισμό των αδέσποτων ζώων μέσω του συνεχούς ελέγχου των ιδιοκτητών ζώων συντροφιάς.

β. Η τήρηση της αυτεπάγγελτης διαδικασίας όσον αφορά τις συνθήκες που διαβιώνουν τα ιδιόκτητα ζώα, ιδίως στο νομό Ρεθύμνου, όπου οι συνθήκες που ζουν τα ζώα είναι ιδιαίτερα κακές και αφορούν ένα σημαντικό αριθμό ζώων, καθώς και στο νομό Λασιθίου και δευτερευόντως στους νομούς Ηρακλείου και Χανίων, όπου έχουν γίνει αισθητά βήματα βελτίωσης.

γ. Τέλος έγινε εκ μέρους μας μια αναλυτική παρουσίαση της νομοθεσίας γύρω από όλα τα ζώα και όχι μόνο τα ζώα συντροφιάς.

Τις συναντήσεις αυτές παρακολούθησαν και μέλη των φιλοζωικών οργανώσεων του κάθε νομού ο δε διάλογος που αναπτύχθηκε ήταν ιδιαίτερα εποικοδομητικός ιδιαίτερα δε στο νομό Λασιθίου.

Επόμενος στόχος μας είναι σε κάθε Αστυνομική Διεύθυνση να οριστεί ένα εξειδικευμένο στις υποθέσεις κακοποίησης ζώων αστυνομικό στέλεχος, ώστε η αντιμετώπισή τους να είναι σύννομη, γρήγορη και αποτελεσματική.

Πανελλαδική Φιλοζωική και Περιβαλλοντική Ομοσπονδία

www.pfpo.gr