Την Τετάρτη 31 Ιανουαρίου  εκδικάστηκε στο Τριμελές Πλημμελειοδικείο Χανίων  υπόθεση παθητικής κακοποίησης τριών  ζώων  συντροφιάς και για πρώτη φορά στα Χανιά και ανάμεσα στις  5-6   περιπτώσεις συνολικά σε όλη την   Ελλάδα , η ποινή που δόθηκε στον κατηγορούμενο/νη ήταν χωρίς αναστολή  με εξαγορά της προς 5 ευρώ την ημέρα.
Η συνολική  ποινή για την κακοποίηση ήταν δύο έτη  φυλάκιση και 5000 χρηματική επιπλέον ποινή για κάθε ένα απο τα τρία ζώα που συμψηφίστηκε σε 9.000 ευρώ .
.
Οι τρεις σκύλοι ζούσαν σε άθλιες συνθήκες το ένα εξ  αυτών δε που ήταν και τυφλό πέθανε απο την κακουχία λίγες μέρες μετά την παρέμβαση του συλλόγου μας , τα άλλα δυο δε  αφαιρέθηκαν και  έχουν πλέον υιοθετηθεί .
.
Αν  και  σαν πολίτες αυτής της κοινωνίας είμαστε υπέρ της πρόληψης και όχι της καταστολής  , όμως  θέλουμε να πιστεύουμε ότι η ποινή αυτή θα λειτουργήσει παιδευτικά για όλους εκείνους που διατηρούν τα ζώα τους , κάθε είδος ζώου , σε συνθήκες που δεν συνάδουν ούτε με πολιτιστικές αξίες ούτε με την νομοθεσία μας κυρίως όμως δεν αρμόζουν σε πλάσματα  πλήρως συναισθανόμενα όπως και ο άνθρωπος .
.

Νατάσα Βυσσίνου Μπομπολάκη

Πρόεδρος της Πανελλαδικής Φιλοζωικής και Περιβαλλοντικής Ομοσπονδίας
.
 Διαβάστε την καταγγελία
.