Εχθές,  10 του Απρίλη, για πρώτη φορά  ξεκίνησαν οι στειρώσεις  στο  νέο δημοτικό κτηνιατρείο  του Δήμου Χανίων  .
.
Τα εγκαίνια του κτηνιατρείου με στειρώσεις αδέσποτων ζώων,  έκαναν Γερμανοί  εθελοντές κτηνίατροι και ειδικότερα η κα Melani Stehle και η βοηθός της , που  μέχρι στιγμής έχουν στειρώσει πάνω απο 500 αδέσποτα ζώα του δήμου  , χωρίς ο  Δήμος να επιβαρυνθεί ούτε ένα ευρώ , ούτε καν για το μεσημεριανό τους φαγητό , που  όπως και πολλά άλλα τα επιβαρυνόμαστε εμείς οι φτωχοί εθελοντές απο τη τσέπη μας .
Συνολικά από το Νοέμβριο μήνα ο Δήμος Χανίων έχει επωφεληθεί περίπου 40.000 ευρώ τα οποία επιβαρύνεται ο Γερμανικός Φιλοζωικός Σύλλογος και τα οποία  προέρχονται απο  Γερμανούς φιλόζωους πολίτες υπέρ των αδέσποτων της χώρας μας .
 .
 .
Όποιος άκουσε  τις δηλώσεις του νέου αρμόδιου Αντιδημάρχου  του κ. Κονταξάκη στο τοπικό κανάλι θα σχημάτισε την  εντύπωση , ότι ο Δήμος έχει  πλέον δύο κτηνιάτρους , που θα στειρώνουν  συνέχεια και ούτε λίγο ούτε πολύ όπου να΄ναι το θέμα με τα αδέσποτα θα λυθεί .
.
Καλό είναι οι  εκλεγμένοι άρχοντες να μιλούν τη γλώσσα της αλήθειας και της γνώσης  .
Γιατί η αλήθεια στο τέλος λάμπει .
.
Να διευκρινίσουμε λοιπόν για να μην δημιουργούνται λαθεμένες εντυπώσεις , ότι ο Δήμος διαθέτει μια δημοτική κτηνίατρο από τις αρχές 2017  χωρίς  όμως μέχρι τώρα να προβαίνει σε στειρώσεις και είναι άγνωστο  πότε θα ξεκινήσουν αυτές .
Οι εθελοντές Ευρωπαίοι κτηνίατροι έρχονται περιστασιακά για 2-3 μέρες το δίμηνο περίπου – και όχι μόνιμα-  και μετά απο πρόσκληση και παρέμβαση της Ομοσπονδίας μας (www.pfpo.gr) και με την αγόγγυστη βοήθεια των μελών και εθελοντών του φιλοζωικού .συλλόγου Χανίων “Η Προστασία των Ζώων” .
.

Θέλουμε επίσης να ευχαριστήσουμε για μια ακόμη φορά τους τοπικούς μας κτηνιάτρους (που ας μην ξεχνάμε είναι επαγγελματίες) , για την εθελοντική προσφορά τους προς το Δήμο Χανίων για την πραγματοποίηση 105  στειρώσεων αδέσποτων σκύλων για τις οποίες ο δήμος επιβαρύνθηκε μόνο το κόστος των αναλώσιμων υλικών.

Να αναφέρουμε επίσης , ότι την ιδέα του δημοτικού κτηνιατρείου  κατανόησε, εργάστηκε για να το έχουμε εμείς σήμερα  και  πάλεψε για να καμφθούν οι  αδικαιολόγητες αντιδράσεις των περιοίκων  ο αείμνηστος  Λευτέρης Αμπαδιωτάκης .
Του οφείλουμε πολλά.
.
Με το δημοτικό κτηνιατρείο , που ήταν ένας στόχος του συλλόγου μας που αγωνιστήκαμε  περίπου 5 χρόνια  για να φθάσουμε στο σήμερα , μέσα απο αναβολές , καθυστερήσεις , παλινωδίες , αντιδράσεις και συγκρούσεις,  κάνουμε ένα βήμα μπροστά .
 .
Για να φθάσουμε όμως στο επιθυμητό σημείο να μην έχουμε αδέσποτα ο δρόμος μπροστά μας είναι μακρύς και ανηφορικός .
Την δε κύρια ευθύνη δεν την έχει κάποιος τρίτος αλλά κυρίως εμείς, οι κηδεμόνες ζώων συντροφιάς που με αμείωτο ζήλο !!! συνεχίζουμε να τα εγκαταλείπουμε  και να τα αφήνουμε να γεννάνε και να πετάμε τα μικρά ζώα παντού .
Και μετά να έχουμε και το θράσος να διαμαρτυρόμαστε για τις αγέλες .
Πόση άλλη υποκρισία πια;
 .
Πανελλαδική Φιλοζωική και Περιβαλλοντική Ομοσπονδία
Φιλοζωικός Σύλλογος Χανίων “η προστασία των ζώων”
.
Δείτε τις δηλώσεις του κου Κονταξάκη στη Νέα Τηλεόραση Κρήτης
.
Oι δηλώσεις της εθελόντριας κτηνιάτρου κας  Melani Stehle και του κου Τomas Bush,του προέδρου του γερμανικού σωματείου,καθώς και της Προέδρου της Ομοσπονδίας μας σχετικά με το εκπονηθέν πρόγραμμα
.