Δυστυχώς τον τελευταίο καιρό είναι σύνηθες το φαινόμενο να παρατάνε στους; κάδους,εκτός από τα νεογέννητα κουτάβια και γατάκια,πολλά σκυλάκια μεγάλης ηλικίας.

Εχθές το βράδυ ειδοποιηθήκαμε για μια μικρόσωμη σκυλίτσα που είχαν παρατήσει σε έναν κάδο στην οδό Πολυχρονίδη.

Η σκυλίτσα ήταν ακίνητη και αιμορραγούσε.Είχε κουρνιάσει πάνω στις σακούλες σκουπιδιών και περίμενε καρτερικά το χειρότερο.

Περίοικοι μας είπαν ότι ήταν στην ίδια κατάσταση δίπλα στον κάδο περίπου μια εβδομάδα αλλά κανένας δεν ήθελε να “λερώσει” τα χέρια του και να τη μεταφέρει στο γιατρό και με κοίταζαν με φρίκη  που αγνόησα τα αίματα και τη φρικτή μυρωδιά και την έβαλα στο αμάξι μου. Ο συγκεκριμένος δρόμος είναι πολυσύχναστος και το ζώο μια εβδομάδα ήταν σε κοινή θέα,κάποιοι είχαν αφήσει φαγητό δίπλα στον κάδο.

Την πήρα από τα σκουπίδια και τη μετέφερα στο σπίτι μου.

Η μυρωδιά που ανέδιδε το ζώο ήταν ανυπόφορη και προερχόταν από το μολυσμένο αίμα της πληγής της.

Το πρωί την πήγαμε στην κτηνίατρο,έκανε ακτινογραφίες και διαπιστώθηκε ότι είναι γεμάτη όγκους που πρέπει να αφαιρεθούν ενώ έγινε καθαρισμός και απολύμανση της πληγής που είχε αίμα και πύον.

Είναι γιαγιούλα,έχει καταρράκτη και το συκώτι της είναι διογκωμένο.Κάναμε αιματολογικές και βιοχημικές εξετάσεις και τη Δευτέρα θα ξέρουμε αν η διόγκωση οφείλεται σε φλεγμονή ή υπάρχει σοβαρότερο πρόβλημα.

Από τα αποτελέσματα θα κριθεί και το χειρουργείο της.

Η Κάρλα-όπως την ονομάσαμε-δεν έχει microtsip- αλλά δεν ήταν αδέσποτη.Δε λερώνει,είναι πολύ φιλική,εξοικειωμένη με ανθρώπους και ζώα και πολύ ευγενική φυσιογνωμία και σήμερα μας κουνάει την ουρίτσα της ενώ έχει κάνει μερικά βήματα με δυσκολία.

Αν αφαιρεθούν οι όγκοι,το βάρος της δεν θα ξεπερνάει τα 5 κιλά,είναι ημίαιμο πίντσερ.

Η Κάρλα είναι ένα ακόμη θύμα της σύγχρονης εποχής που θέλει να επιβιώνουν μόνο οι δυνατοί και υγιείς.

Το δικαίωμα στη ζωή των αδύναμων πλασμάτων -ακόμη και αν είναι άνθρωποι-δεν έχει πλέον καμμία αξία για πολλούς.

Μπορεί αυτοί που έζησαν 10 χρόνια με την Κάρλα να την εγκατέλειψαν, αλλά εμείς θα κάνουμε το καλύτερο για αυτήν.

Όποιος θέλει να βοηθήσει οικονομικά για να καλυφθούν τα έξοδα της Κάρλα να επικοινωνήσει με το σύλλογο στο τηλ 6986522569 ή στο facebook του συλλόγου

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ 1/10/2015

Η Κάρλα μας χειρουργήθηκε σήμερα στο κτηνιατρείο των κ.Καμπουράκη-Βαλυράκη.Χάρη στη βοήθειά σας καλύφτηκαν σχεδόν όλα τα έξοδα του χειρουργείου.Η σκυλίτσα είχε 5 όγκους,ήταν δύσκολο χειρουργείο αλλά πήγε πολύ καλά.Έχει ξυπνήσει,πονάει αρκετά γιατί η τομή είναι αρκετά μεγάλη,αλλά σε λίγες μέρες θα είναι καλά.Πιθανότατα σε 40 ημέρες να χρειαστεί και δεύτερο χειρουργείο,αλλά δεν είναι σίγουρο ακόμη.Η όρασή της έχει βελτιωθεί αρκετά,είχε επιδεινωθεί από την κακή διατροφή,την ταλαιπωρία και τους πόνους.Μετά την ανάρρωσή της χρειάζεται μια οικογένεια και πολύ αγάπη.Γιατί ακόμη έχει να δώσει πολλά….
Σας ευχαριστούμε!!!

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ 22/11/2015

Έχουν περάσει δύο μήνες από τότε που βρήκαμε την Τίτη ή Τιτίτσα όπως την αποκαλούμε χαιδευτικά πλέον γιατί το αρχικό της όνομα-Κάρλα- δεν την…ενθουσίασε ιδιαίτερα,σε έναν κάδο σκουπιδιών να αργοπεθαίνει από τον καρκίνο,με ανοιχτές πληγές γεμάτες πύον.Η μικροσκοπική σκυλίτσα χειρουργήθηκε και είναι πλέον ένα χαρούμενο σκυλάκι,εξαιρετικού χαρακτήρα,πολύ υπάκουη και τρυφερή.Είναι περίπου 10 ετών αλλά περιμένει μια οικογένεια που θα της ανοίξει την αγκαλιά της αδιαφορώντας για το γεγονός ότι δεν είναι στο… άνθος της ηλικίας της…. Έχει πολλά ακόμη να δώσει.Όποιος αναζητά μια ήρεμη συντροφιά για τις κρύες νύχτες του χειμώνα και όχι μόνο,η μόλις 5,5 κιλών Τιτίτσα είναι η ιδανική περίπτωση.Θα δοθεί με συμβόλαιο υιοθεσίας.

.

ενημέρωση 3/2/16

Η γλυκιά μας Τίτι είχε άστρο τελικά αφού το Γενάρη  υιοθετήθηκε από την Κάτια που έψαχνε να υιοθετήσει ένα νεαρό μικρόσωμο σκυλάκι.Όταν όμως επισκέφτηκε το σπίτι μου, όπου φιλοξενούσα και άλλα ζώα,είδε την Τίτη που την κοιτούσε στα μάτια και αποφάσισε να την υιοθετήσει,πλήρως συνειδητά.

Ήξερε ότι είχε χειρουργηθεί από καρκίνο,ήταν γιαγιούλα και ότι υπήρχε κίνδυνος να κάνει μετάσταση…Αυτος ήταν ο λόγος που έκανε την απόφασή της οριστική,γιατί ήθελε να της προσφέρει μια καλή ζωή για όσο χρόνο της απομένει.

.

ενημέρωση 4/2/18.

Η Τίτη ζει και βασιλεύει…Έχει κάνει μεταστάσεις και έχει χειρουργηθεί ξανά,παρακολουθείται συνέχεια από τις κτηνιάτρους,αλλά η αγάπη και η φροντίδα της Κάτιας είναι τόσο μεγάλη που η σκυλίτσα έχει όρεξη για ζωή….Και η Κάτια μας είπε ότι δεν το μετάνιωσε ποτέ που έβαλε αυτό το πλάσμα στη ζωή της….Υπέροχοι άνθρωποι που ζουν ανάμεσά μας…

Έφη Τσεκμέζογλου