ΑΝΟΙΧΤΗ ΕΠΙΣΤΟΛΗ  

Η Κυβέρνηση κάτω από την καθολική  αντίδραση χιλιάδων πολιτών ,κομμάτων και φορέων κατά του νομοσχεδίου για τα  ζώα συντροφιάς αναγκάστηκε να το αποσύρει .

Η Ομοσπονδία μας από τις 20 Ιουλίου του 2017 που ο αναπληρωτής Υπουργός ΥΠΑΑΤ  συγκάλεσε ευρεία  και  επικοινωνιακού χαρακτήρα σύσκεψη  ,διαφόρων  φορέων εμπλεκομένων και μη,  ,κατάγγειλε  την διαδικασία και εν τέλει  αρνήθηκε να  νομιμοποιήσει με την συμμετοχή της τους επικίνδυνους για τα ζώα χειρισμούς και απόψεις  του Υπουργού , διείδε δε αυτό που λίγους μήνες μετά ακολούθησε .

Η Ομοσπονδία μας προσπάθησε επίσης  με κάθε τρόπο να ενημερώσει τον Υπουργό ΥΠΑΑΤ κ. Αποστόλου αλλά και την Κυβέρνηση για τις προθέσεις του αναπληρωτή Υπουργού της ,αλλά εις μάτην γι αυτό και οι ευθύνες τους είναι μεγάλες .

Όμως την ύστατη στιγμή το απέσυρε, κι αυτό η Ομοσπονδία μας και  οι χιλιάδες πολίτες το πιστώνουν ως μια θετική κίνηση.

 Δυστυχώς  όμως ο αναπληρωτής Υπουργός , που υποτίμησε την δυναμική του γνήσιου  φιλοζωικού κινήματος της χώρας και το απαξίωσε στον έσχατο βαθμό,  δυναμιτίζει καθημερινά την κυβερνητική προσπάθεια .

Αδυνατεί να καταλάβει το μέγεθος του ατοπήματός του και να αφουγκραστεί αυτό που η κοινωνία  και οι φορείς της με τόσο έντονο τρόπο του υπέδειξαν ,  την οριστική δηλαδή  απόσυρση του νομοσχεδίου και την διαμόρφωση ενός νέου, που να ανταποκρίνεται στην πραγματικότητα αλλά και που θα προστατεύει πραγματικά τα ζώα .

Εμφανίζεται  δε καθημερινά στα ΜΜΕ και συνεντευξιαζόμενος δηλώνει αμετακίνητος  ως προς τους άξονες του νομοσχεδίου του συνεχίζοντας ενα διασύρει χιλιάδες αγωνιστές εθελοντές πολίτες που έχουν έως και αφιερώσει τη ζωή τους στην προστασία των ζώων .

Μοιάζει με εμμονή   ή με   πολιτική εγωπάθεια  η στάση  αυτή  , η οποία εκθέτει την Κυβέρνηση στο σύνολό της και τα κόμματα , που την απαρτίζουν  ενώ  ο αναπληρωτής Υπουργός βλέπει παντού εχθρούς.

Άραγε τι λόγο έχει η κοινωνία να εναντιωθεί στο πρόσωπο του κ Τσιρώνη;

Εναντιώθηκε  σε ο, τι πιο σκοταδιστικό έφερε στο νομοσχέδιό του  και αυτό οφείλουν όλοι οι αρμόδιοι να το καταλάβουν .

Ενστερνίστηκε ο, τι πιο αντιδραστικό του υπέδειξαν μια χούφτα δήθεν φιλόζωων  καθώς και κάποιοι από τις κτηνιατρικές υπηρεσίες του ΥΠΑΑΤ  , που  χρόνια τώρα , αν και αρμόδιοι βάσει της νομοθεσίας , φάνηκαν ανίκανοι να δουν τις αιτίες  που προκαλούν την αδεσποτεία χιλιάδων ζώων συντροφιάς , δυσκόλεψαν με κάθε τρόπο ευεργετικές για τον περιορισμό των αδέσποτων διατάξεις της νομοθεσίας ενώ κυνήγησαν λυσσαλέα τους εθελοντές φιλόζωους και τις φιλοζωικές οργανώσεις . 

Είναι οι ίδιες αυτές υπηρεσίες αλλά και ο Υπουργός που αρνούνται να εφαρμόσουν  τον Ευρωπαϊκό Κανονισμό και το σύστημα TRACES  ,  μέσω του οποίου με τρόπο αδιαμφισβήτητο   μπορούν να  ελέγχονται οι υιοθεσίες αδέσποτων ζώων  από πολίτες χωρών κρατών της Ε.Ε  ,αλλά δεν το κάνουν  προτιμώντας να δηλητηριάζουν ακόμη και τις διεθνείς  σχέσεις της χώρας.

Γιατί άραγε  ;

Για ποιο λόγο υποθάλπουν αυτή τη νοσηρότητα περί εμπορίου ζώων  από τους φιλόζωους πολίτες αντί να ακολουθήσουν την νομιμότητα , που οδηγεί στην  ιχνηλασιμότητα  των υιοθετημένων  ζώων σε χώρες μέλη της Ε.Ε. μέσω του ευρωπαϊκού συστήματος TRACES;

Ποιοι θέλουν και γιατί τα αδέσποτα στους ελληνικούς δρόμους αντί της υιοθεσίας τους;

Είναι οι ίδιες αυτές υπηρεσίες που εξ  χρόνια  τώρα δεν έχουν επεξεργαστεί ακόμη την υπουργική απόφαση για τις προϋποθέσεις εκτροφής των ζώων συντροφιάς με αποτέλεσμα την απόλυτη ασυδοσία , την δημιουργία στρατιάς νέων αδέσποτων και την εκροή μαύρου χρήματος .

Είναι οι ίδιες αυτές υπηρεσίες που εμποδίζουν στην πράξη τον θεσμό των δωρεάν στειρώσεων από Ευρωπαίους εθελοντές κτηνιάτρους  με αποτέλεσμα χιλιάδες αδέσποτα ζώα να παραμένουν αστείρωτα στους ελληνικούς δρόμους.

Αμείλικτα ερωτήματα που ζητούν  απάντηση από την Κυβέρνηση .

Απευθύνουμε λοιπόν έκκληση για μια ακόμη φορά προς τον Πρωθυπουργό της χώρας ελπίζοντας ,ότιαυτή τη φορά θα εισακουστούμε ,να λάβει υπόψη του τη δυνατή , θαρραλέα   και δικαιολογημένα οργισμένη φωνή των φιλόζωων πολιτών  και της κοινωνίας και να δώσει εντολή να διαμορφωθεί ένα εντελώς νέο σχέδιο νόμου , με άλλη φιλοσοφία , που θα ανοίγει δρόμο για την επίλυση της αθλιότητας των εκατοντάδων χιλιάδων αδέσποτων,  που εκτός όλων των άλλων διασύρει την χώρα μας διεθνώς , και  που θα προστατεύει τόσο αυτά όσο και την κοινωνία .

Δηλώνουμε δε , ότι οποιαδήποτε προσπάθεια να εμφανιστεί  εκ νέου ο  ίδιος κορμός  αυτού του νομοσχεδίου με δήθεν  αλλαγές  θα οδηγήσει και πάλι σε αποτυχία , σε αδιέξοδα και η δίκαιη οργή του  κόσμου θα είναι η ίδια και μεγαλύτερη.

Ο αναπληρωτής Υπουργός πρέπει να βρει την γενναιότητα να ζητήσει δημόσια συγγνώμη από τους πολίτες που τόσο άδικα και αναπόδεικτα διέσυρε επί μήνες και συνεχίζει να το κάνει .

Είναι ο μόνος τρόπος να διασώσει το τρωθέν πολιτικό του ήθος .

Γιατί είναι  οι πολίτες  που  κρατούν ακόμη  ψηλά  ιδέες και ιδανικά  παροπλισμένα τα τελευταία σαράντα χρόνια  στην ελληνική κοινωνία.

Απευχόμαστε την περίπτωση να ψηφιστεί  παρόλα αυτά κάτι παρεμφερές  με το αποσυρθέν νομοσχέδιο  .

Αν όμως συμβεί να γνωρίζουν όλοι , ότι αυτό θα καταργηθεί στην πράξη από την ίδια τη ζωή  .

Γιατί οι πολίτες που καθημερινά και για χρόνια έρχονται αντιμέτωποι με τον θάνατο και τον βασανισμό χιλιάδων  ζώων δεν θα φοβηθούν και δεν θα κάνουν πίσω σε κανένα Τσιρώνη . 

 

Πανελλαδική Φιλοζωική Περιβαλλοντική Ομοσπονδία