Σήμερα το απόγευμα μέλος μας πήγε στην περιοχή της Νέας Χώρας για να μεταφέρει στο γιατρό έναν γατούλη,ο οποίος είχε βρει καταφύγιο σε μια σκάλα δίπλα στην είσοδο μιας πολυκατοικίας και σερνόταν αφού δεν μπορούσε να περπατήσει.

Ο γατούλης βρισκόταν σε αυτή την κατάσταση τουλάχιστον πέντε ημέρες αλλά κανείς δεν μπορούσε να τον μεταφέρει στο γιατρό,παρόλο που η κυρία που μας ειδοποίησε τον τάιζε,ανησυχούσε για αυτόν,αλλά δεν μπορούσε ούτε να τον πάει στο γιατρό,αλλά ούτε και να τον φιλοξενήσει.Στο τηλεφώνημα που δέχτηκε η πρόεδρός μας της είπαν ότι πρόκειται για έναν κουφότυφλο παράλυτο γατούλη,που δεν τον γνωρίζει κανείς στη γειτονιά.

Ο Ζαχαρίας – όπως τον ονομάσαμε- μεταφέρθηκε στο κτηνιατρείο Καμπουράκη-Βαλυράκη και μας κέρδισε από τα πρώτα δευτερόλεπτα.

Δεν είναι τυφλός,παρόλο που έχει ένα προβληματάκι στο ένα μάτι,πιθανόν ούτε κουφός,και παρόλους τους πόνους του,γύριζε ανάσκελα και έτριβε τη μουρίτσα του αποζητώντας χάδια και αγκαλιές,ενώ προσπαθούσε να καθαριστεί.Είναι απίστευτα όμορφος με καταπράσινα μάτια,παρόλη την ταλαιπωρία του.

Από τις ακτινογραφίες διαπιστώθηκε ότι πυροβολήθηκε και ένα βλήμα έχει σφηνωθεί στη σπονδυλική του στήλη,δε γνωρίζουμε όμως ακόμη αν η παράλυση είναι μόνιμη ή θα αποκατασταθεί μετά από χειρουργείο,η εκτίμηση όμως της κτηνιάτρου είναι ότι υπάρχουν πολύ μεγάλες πιθανότητες να περπατήσει.

Το πρόβλημα που πρέπει να αντιμετωπιστεί άμεσα είναι στο όσχεο,καθώς από την ακινησία και τις μέρες που έχει μείνει αβοήθητος στα κόπράνά του,έχει μεγάλες πληγές και έχει πάθει μόλυνση,ενώ είναι πλήρως αφυδατωμένος.Αργότερα θα εκτιμηθεί αν θα πρέπει να ακρωτηριαστεί στην ουρά.

Αύριο το πρωί,θα μπει στο χειρουργείο και θα φιλοξενηθεί από μέλος μας μέχρι την αποθεραπεία του και μετά θα προωθηθεί για υιοθεσία.

Είναι απόλυτα ήμερος και έχει απίστευτη όρεξη,ενώ είναι νεαρός σε ηλικία.

ενημέρωση 10/2/17

ο Ζαχαρίας έχει κάνει ήδη δύο χειρουργεία αλλά έχει σοβαρό πρόβλημα καθώς έχουν νεκρωθεί πολλοί ιστοί.

Στο πρώτο χειρουργείο αντιμετωπίστηκε το πρόβλημα στο όσχεο ενώ εχθές έγινε αφαίρεση του βλήματος,ακρωτηριασμός της ουράς και δύο δακτύλων,ενώ διαπιστώθηκε ότι έχει χάσει την όραση από το ένα του μάτι.

                              το βλήμα που αφαιρέθηκε από τον γατούλη    

Οι κτηνίατροι Άννα Βαλυράκη και Μυρσίνη Σβορώνου προσπάθησαν για τρεις ώρες περίπου να αφαιρέσουν όσο περισσότερους νεκρούς ιστούς ήταν δυνατόν.

Υπήρχε σοβαρή πιθανότητα να μην τα καταφέρει.

Μετά το χειρουργείο μας κατατρόμαξε αφού είχε παγώσει και ήταν σχεδόν σε κώμα.

αυτή ήταν η κατάστασή του για αρκετές ώρες μετά το χειρουργείο

Κατά τη μία όμως τα ξημερώματα και ενώ αγωνιούσαμε αφού ίσα που ανέπνεε,ο μικρός αγωνιστής,ανασηκώθηκε με δυσκολία αλλά…καταβρόχθισε μια ολόκληρη κονσέρβα!!!!

Αυτό μας έδωσε πολύ κουράγιο και την ελπίδα ότι θα ξημερώσει μια καλύτερη μέρα.

Η αποθεραπεία του θα είναι πολύ δύσκολη και απαιτεί μεγάλη προσοχή,πολύ χρόνο και είναι ιδιαίτερα δαπανηρή.

Όποιος θέλει να μας βοηθήσει και να συμβάλλει την κάλυψη των κτηνιατρικών εξόδων μπορεί να καταθέσει χρήματα στο λογαριασμό του συλλόγου με την αιτιολογία Ζαχαρίας ή να περάσει από το  κτηνιατρείο.

Εθνική Τράπεζα, 495/29605328
IBAN: GR80 0110 4950 0000 4952 9605 328
ΚΩΔ. SWIFT ΤΡΑΠΕΖΑΣ-BIC: ETHNGRAA

e-mail paypal: info@animalscare.gr

Ο Ζαχαρίας υποφέρει επειδή κάποιος τον πυροβόλησε αλλά κυρίως επειδή κανένας από αυτούς που τον έβλεπαν,δεν μπόρεσε να τον πάει στο γιατρό έγκαιρα….

Εμείς όμως θα κάνουμε το καλύτερο για αυτόν….

ενημέρωση 16/2/17

ο Ζαχαρίας συνεχίζει να αγωνίζεται..Αποτελεί όμως υπόδειγμα ασθενή. ‘Εχει υποστεί ένα χειρουργείο για αφαίρεση σφαίρας από την σπονδυλική στήλη, ακρωτηριασμό της ουράς, όσχεου, πέους και ενός μεγάλου τμήματος του πίσω ποδιού. Ένα δεύτερο χειρουργείο για την αφαίρεση πλαστικού που είχε καταπιεί ως αδέσποτο και είχε φράξει το έντερο του. Έχει έλκος στα μάτια και φέρει ουροκαθετήρα και φλεβοκαθετήρα. Όλες αυτές τις μέρες που παλεύουμε για τη ζωή του, με τα χειρουργεία, ορούς, ενέσεις, εξετάσεις αίματος δεν έχει διαμαρτυρηθεί καθόλου, δεν έχει βγάλει νύχια, ούτε καν έχει νιαουρίσει. Συνεργάζεται απόλυτα με τους γιατρούς του (κυρίες Βαλυράκη, Σβορώνου και εχθές που πήγαμε για αλλαγή στην κα Τσιτινίδου,της έκανε χαρούλες) γιατί ξέρει ότι προσπαθούμε να τον βοηθήσουμε. Η όρεξη του για ζωή (και φαγητό) είναι αξιοσημείωτη, γιαυτό και εμείς θα είμαστε δίπλα του…