Μετά από αλεπάλληλες καταγγελίες του συλλόγου μας,οι αστυνομικοί του ΑΤ Χανίων,οδήγησαν στο αυτόφωρο τον άνδρα που επί χρόνια αλυσοδένει σε ερημική περιοχή σκύλους στην περιοχή Πλατάνι Χανίων,σε άθλια καταλλύματα.Εχθές οδηγήθηκε στον εισαγγελέα και η υπόθεσή του θα εκδικαστεί την Παρασκευή.

Τα τελευταία χρόνια ο άντρας έχει αλυσοδέσει τουλάχιστον 4 ζώα στο σημείο,αλλά δεν είχε συλληφθεί ποτέ.

αυτό ήταν το “σπιτάκι” που προφύλλασε πέρυσι τον κουτσό σκυλάκο

Πέρυσι μέλος του συλλόγου μας μετέβη στην περιοχή μαζί με το περιπολικό γιατί είχαμε δεχτεί καταγγελία ότι υπάρχει ένας αλυσοδεμένος σκύλος με πρόβλημα στο πόδι.Όντως το άτυχο ζώο είχε εξάρθρωση στο πόδι και δεν είχε δεχτεί καμμία κτηνιατρική βοήθεια.

Η αστυνομία τον εντόπισε,τον κάλεσε στο τμήμα και τον υποχρέωσε να παραδώσει το ζώο στο σύλλογό μας.Το σκυλάκι χειρουργήθηκε και μετά από λίγο καιρό υιοθετήθηκε.Η αστυνομία του έκανε συστάσεις να μην ξαναβάλει άλλο ζώο,αλλά δεν του έβαλε κανένα πρόστιμο,ούτε σχηματίστηκε δικογραφία.

το μπολ του νερού

Πριν 15 μέρες,σε εξόρμηση που κάναμε για βαρελόσκυλα,περάσαμε από το σημείο και είδαμε αλυσοδεμένο έναν άλλο σκύλο,τον οποίο ταΐσαμε και ήταν απόλυτα εκτεθειμμένος στις ακραίες καιρικές συνθήκες και κάναμε καταγγελία στην αστυνομία.

ο σκυλάκος που αγνοείται

Μετά από μερικές  ημέρες,εθελοντής μας πήγε να ταΐσει και να φωτογραφίσει το ζώο για και με έκπληξη είδε ότι στο σημείο υπήρχε άλλο ζώο από αυτό που είχαμε δει.

η υπάρχουσα χιλιοβρεγμένη “βίλα”

Ξαναπήγαμε στην αστυνομία η οποία εντόπισε αυθημερόν τον άνδρα και τον οδήγησε στο αυτόφωρο.

ο τελευταίος σκύλος

Αναμένουμε την απόφαση του εισαγγελέα.