Για μία ακόμα χρονιά, ανακοινώνουμε με ιδιαίτερη ικανοποίηση, ότι με την δυναμική παρέμβαση της Π.Φ.Π.Ο., αλλά και με την αισθητή, δυνατή και ειρηνική παρουσία της ομάδας ακτιβιστών “DREAMDANCERS”, απετράπησαν οι τελετουργικές σφαγές- θυσίες ζώων δημοσίως, που γίνονταν στο παρελθόν, κατά τη διάρκεια εορταστικών θρησκευτικών εκδηλώσεων (Αναστενάρια), στο Λαγκαδά Θεσσαλονίκης και στις Σέρρες.

Όλο και περισσότερα βάρβαρα έθιμα, απαγορεύονται πλέον στη χώρα μας, πρωτίστως με αγώνα εθελοντών, και ακολούθως με τη συνεργασία των αρμοδίων Αρχών, δίνοντας χώρο πλέον στην αναίμακτη και χωρίς βασανισμό τήρηση των λαϊκών μας εθίμων και παραδόσεων.

Είναι κάτι που αποδεικνύει ότι μπορεί και η χώρα μας κάποτε, να δείχνει  με περηφάνια τον πολιτισμό της, χωρίς να αισθάνονται ντροπή οι πολίτες της για τις εικόνες βαρβαρότητας απέναντι στα ζώα που κάνουν το γύρο του κόσμου.

Θεωρούμε επιτακτική ανάγκη να επιληφθούν τέτοιων θεμάτων εκ θέσεως και αυτεπαγγέλτως πλέον οι αρμόδιοι και όχι μόνο κατόπιν όχλησης και παρότρυνσης εθελοντών, ακτιβιστών και φιλοζωικών οργανώσεων.

Πανελλαδική Φιλοζωική Περιβαλλοντική Ομοσπονδία